Странице

Претражи овај блог

понедељак, 21. новембар 2011.

Akvarijumske ribice

Evo par slika o veoma interesantnim ribicama

Barbus tetrazona

Betta splendens

Butterfly Pleco

Colisa lalia

Acanthicus Adonis

Kongo Tetra

Pelmatochromis

Hemichromis lifalili

Apistogramma ramirezi

Apteronotus Albifrons 
Da li ko nas moze da se kupi neka od ovih vrsta?

четвртак, 10. новембар 2011.

Povratak dzedaja

Eto i mene.Vratio sam se sa malog prinudnog odmora.
Vidim da me je,u medjuvremenu,verni kolega zamenio.Sve pohvale kolega.)))
Moj sledeci clanak trebao je da bude o jednoj cudnoj akvarijumskoj ribici ali me je kolega Biber preduhritio(predjasnji clanak).
Nista zato,stize i moja verzija.....

Ne bih se ljutio kada bih imao ovakav akvarijum
ili mozda ovakav

..ili ovakav))))))


уторак, 8. новембар 2011.

Saradnik odsutan!

Pošto je kolega saradnik odsutan, tačnije vrisnuo mu je komp, da se i je malo hvalim svojim Oskarima!
Oskari!

Imam četiri oskara i jednog terpana. Nažalost imaju veštačke biljke u akvarijumu, jer nisu normalni. Totalno su ludi! Šta god da ima stavim, sve rasture za pola sata. Stalno preuređuju i prave nered. Čak su i ugaoni filter izvrnuli. Gladni su uvek! Jedu sta god da njim dam, meso, povrće, voće, granule, muve, druge ribice... Veoma su lepi, imaju sposobnosti kameleona, menjaju boje kao oni autići, ako se sećate, što ih staviš pod hladnu vodu, pa su bele boje, a kad u toplu vodu, onda su crvene boje. Tako i oni, kad su besni i gladni, kada tuku terpana  onda su crni sa narandžastim šarama, a kad odmaraju i miruju (jako retko) onda su beličasti, providni.... Terpan je postao jedan od njih, U početku se sakrivao i bežao, a sada sve više liči na oskare. Kažu, skim si takav si.... :D

Terpan sa oskarima!

среда, 2. новембар 2011.

Serpa tetra






Tetre su slatkovodne akvarijumske ribice koje pripadaju familiji lososa. Prepoznaju se po dodatnom peraju  koje se nalazi izmedju ledjnog i repnog peraja. Uglavnom su svetlih boja, miroljubive, lako se cuvaju i stoga su dosta rasprostranjene u akvaristici.
Prirodno staniste su im recni sistemi Juzne Amerike i Afrike. Potreban im je akvarijum sa dosta bilja kako bi mogle da se kriju i osecaju sigurno, ali i otvoren prostor za plivanje. Svetlo ne treba da bude ni preslabo ni prejako, kako bi boje dosle do izrazaja. Tetre su jatne ribe.

  Prilagodice se svakom akvarijumu sa miroljubivim ribicama. Zanimljiva cinjenica je da imaju pojacano culo sluha zahvaljujuci kostima koje spajaju srednje uho i mehur.

Rastu do 7 cm i spadaju u svastojede. Podnose temperaturu vode od 17 do 27°C. Nije potreban veliki akvarijum za njihovo cuvanje. Plivaju uglavnom u srednjem i gornjem sloju vode. Sto se mresta tice, tetre su ikrasice.


Neke od mnogobrojnih vrsta:

Crna tetra
Crvena fantom tetra
Dvolisa tetra
Najpoznatija od tetri neonka
Prugasta tetra
Slepa tetra
I naravno moje))))


Serpa tetra